Påskeferie

Postet av OBF den 17. Apr 2019

Vi holder stengt fra onsdag 17. april kl 12.00 og åpner igjen mandag 23. april. Vi ønsker våre kunder, samarbeidspartnere og leverandører en riktig god påske. 
0 Kommentar

Barnevogner er brannfeller

Postet av OBF den 10. Apr 2019

Å avdekke HMS-avvik er ikke alltid like åpenbart. Hvem skulle tro at barnevogner som oppbevares i trappeoppganger, kan utgjøre en brannrisiko? Det gjør de dessverre, og årsaken er de syntetiske materialene man finner i vognens dyne, regntrekk og leker. Faktisk kan en påtent barnevogn stå i fyr og flammer i 10-15 minutter, og samtidig utvikle giftige gasser og røyk. I tillegg blir vogner ofte plassert i nærheten av annet brennbart materiale. En slik vogn-brann innebærer en blokkering av trappeoppgangen, noe som er kritisk når det er bygårdens eneste oppgang. Oslos gater har mange bygårder fra slutten 1800-tallet, og slike bygårder ble sjeldent bygget med mer enn en trappeoppgang. Heldigvis tar ikke barnevogner fyr av seg selv, men det har vært tilfeller av ildspåsettelse i Oslo.

Det er flere HMS-tiltak som kan gjennomføres for å forebygge slike hendelser. For å hindre at uvedkommende tar seg inn i oppganger, er det viktig å påse at dører til oppganger og portrom alltid er låste. For å sikre frie rømningsveier, er det mange bygårder som innfører regler for hva som kan oppbevares i oppgangene. Noe å tenker over i deres HMS-arbeid?

Se full artikkel: https://www.aftenposten.no/osloby/i/2do1v/--Barnevogner-er-brannfeller


0 Kommentar

Powered by: Bloc