Påminnelse ny betalingsløsning billading

Postet av Olaf Hæhre Ingebrigtsen den 30. Jan 2023

Hei,

Fra og med 1. februar trår det inn en ny betalingsløsning for lading av elbil på de 12 ladeplassene ute. 


Se beskjed fra Elaway og vedlagt oppskrift for nedlasting av ny app:


Ditt boligselskap har inngått en ny avtale med Elaway for administrasjon av ladere i Hoff Terrasse Sameie.

 

Hva betyr dette for deg som kunde? 

Nye priser og betalingsmetode: 

I den nye avtalen vil prisen du betaler for lading blir utbetalt i sin helhet til boligselskapet og skal dekke boligselskapets strømutgifter. Ladeprisen følger spotprisen fra Nord Pool, og det blir beregnet en sum som skal dekke boligselskapets nettleie og eventuell strømstøtte. Beløpet for lading trekkes direkte fra betalingskortet en gang i måneden. Dere vil altså ikke lenger motta faktura på forbruket, men vil kunne se oversikt over forbruket direkte i appen.

Prisen for driftsabonnement endres til kr 59,- per måned og faktureres som normalt. Driftsabonnementet dekker drift og tilgang til ladestasjonen, kundeservice og fakturering. 

Dersom du leier endres prisen til kr 259,-/mnd inkludert administrasjonskostnad på kr 59,-.

 På fellesplasser blir prisen kr 59,- per måned for tilgang.

Ny lade-app: 

Du vil ikke lenger bruke SmartCharge-appen for å lade og holde oversikt over ladeøktene dine. Den nye appen som skal brukes heter Bilkraft. Denne må brukes for å starte og stoppe lading.  

1. Last ned Bilkraft-appen. Klikk her for Iphone eller her for Android 

2. Opprett så en konto i Bilkraft-appen. Når du skal opprette konto i Bilkraft-appen bruker du samme telefonnummer du brukte da du bestilte abonnement hos Elaway.  

3. Legg så inn et betalingskort i Bilkraft-appen ved å trykke på “Min Bilkraft” nede i høyre hjørne, trykk videre inn på “Min Profil”, så velger du “Betalingsmidler” velg “Legg til betalingsmiddel”, velg korttype og følge instruksjonene videre. 

 

For å legge inn ladebrikke eller tilleggsbrukere, vennligst se vedlagt brukermanual. 

Ladestasjonene vil bli tilgjengelig i Bilkraft 01.februar og det vil ikke være mulig å benytte SmartCharge etter dette.


6 Kommentarer

Kommentarer

 • 0600 Hoff Terrasse Boligsameie

  Meri, sameiet har ikke betalt en krone for denne installasjonen ref tidligere informasjon gitt her på websiden. Vi så oss veldig fornøyde med å slippe den utgiften ved at det driftes av Elaway

  05 februar 2023
 • Olaf Hæhre Ingebrigtsen

  Hei, Jeg ringte Elaway i dag på telefonnummeret de har tilgjengelig på sine nettsider i dag. De opplyste at de jobber med å få registrert alle nye brukere på Bilkraft. Hver ny bruker krever en manuell godkjenning. De lovte at de skulle prioritere nye brukere i vårt sameie. Opplever noen problemer så anbefaler vi å ringe Elaway på 915 90 500. Mvh styret

  03 februar 2023
 • Meri Bagheri

  Hei Jeg kan melde samme feil som Benedikte Heie Bakke. Har forsøkt å kontakte elaway uten hell. Når du sier at styret ikke har noe med driften av ladere å gjøre, syns jeg det er ikke helt riktig. Ladere er installert i vår eiendom med våre penger, for at alle i sameie som har behov å lade sine miljøvennlig biler kan gjøre det. Det er styret som har gått i avtale med elaway for driften og det er styret som må ta opp saken med elaway. Elaway må sørge for at sameiere som ønsker det, skal kunne få tilgang til ladere på en enkel måte. I det minste du kan oppgi hvem kan man kontakte, eller hvor man kan ringe. Kontakt informasjon som ligger på elaways webside og på appen er å regnes som ubrukelig når etter 2 dager jeg får ingen svar. Ikke engang et svar tilbake at henvendelsen er mottatt.

  02 februar 2023
 • 0600 Hoff Terrasse Boligsameie

  Eventuelle feil må meldes til Elaway. Styret har ikke noe med driften av laderen å gjøre.

  01 februar 2023
 • Olaf Hæhre Ingebrigtsen

  Hei Benedikte. Jeg får opp laderne i min Bilkraftapp, så det virker å være i orden.

  01 februar 2023
 • Benedikte Heie Bakke

  Hei. Jeg finner ikke våre ladere i Bilkraft appen, er dette ikke i orden enda?

  01 februar 2023

Logg inn for å skrive en kommentar.