PARKERING OG LADING

Postet av Odd Isungset den 14. Mar 2023

For fem uker siden kom det endelige vedtaket fra Oslo Kommune om oppsigelse av 22 private parkeringsplasser på Lille Tøyen.  Det betyr, slik jeg forstår det, at investeringen i infrastruktur til ladestasjoner på disse plassene går tapt, og at det blir vanlige kommunale parkeringsplasser på disse områdene.

Plassene ble sagt opp for ett år siden. Men brevet ble ikke lest av styret og utbyggingen av ladestasjoner ble igangsatt på områder som var sagt opp. En av begrunnelsene for oppsigelsen var at styret stoppet byggingen av kommunale ladestasjoner i området inn mot Kåre Røddes plass. Kommunen skrev at de ikke så det som hensiktsmessig å leie ut til en aktør som hindret etablering av offentlige ladestasjoner. 

I brevet som jeg finner i kommunens innsynsportal står det at kabler og ledninger lagt i bakken kan bli liggende forutsatt at det er hentet inn tillatelse til å ha ledningstraseen der, i tråd med Ledningsforskriften og Veglova.

Konsekvensen av vedtaket blir en omfordeling av private parkeringsplasser der de 22 med kortest ansiennitet mister sine plasser, og i verste fall også kan bli pålagt å selge sin ladestasjon. Det hadde vært fint om styret kunne orientert grundig om det som har skjedd i denne saken, og også opplyst hvordan Elaway forholder seg til inntektstapet. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.