top of page

OBF har vært på dugnad

Rettere sagt, har vi ikke luket bed og ryddet fellesarealer, men vi besøkte flere boligselskaper rundt om i Oslo forrige uke.

Deltakerne ble overrasket med kaffe, boller og brus og fikk en ekstra grunn til å ta en pust i bakken.

Sist oppdatert:

18. mai 2022

– Dette var en hyggelig overraskelse!

Gleden var stor da OBFs ildsjel, Grete Alice, kom syklende inn i diverse bakgårder to våte dager forrige uke. Lite visste hun at varm kaffe og noe godt å spise, var det som skulle til for å gjøre en dugnad i ruskvær, til et lyspunkt på en ellers grå dag.


Like overraskende var hvor mange som faktisk hadde møtt opp. I et av boligselskapene hun besøkte, kunne styreleder skryte av at hele 90 prosent av beboerne hadde møtt opp på årets vårdugnad.


Planlagt overraskelse

En av fordelene av å jobbe i OBF, er å få innsikt i når boligselskapene har planlagt å gjennomføre dugnaden. Så etter litt research i forvaltningsavdelingen, fant vi felles tidspunkter der vi hadde muligheten til å overraske flere på én dag.


Grete Alice fylte sykkelen med boller, brus og nytraktet kaffe før hun satte kursen mot den første dugnadsgjengen.– Nå fikk jeg dårlig samvittighet

Til tross for grundig research og kartlegging i forkant, var det været som var nødt til å bestemme for et av lagene. For da Grete Alice skulle overraske den første dugnadsgjengen, var det ingen dugnadsånder å se noe sted. En telefon til styreleder skulle få svar på hvor alle deltakerne var – ikke på dugnad.


– For en god tanke! Nå fikk jeg dårlig samvittighet for å ha avlyst dugnaden, fortalte styreleder i telefonen og la til at de planla å gjennomføre årets vårdugnad i juni og at vi da gjerne måtte komme tilbake.
I en bakgård på Tøyen var deltakelsen høy og stemningen svært god da OBF ankom.


– Er dette noe dere gjør ofte? Har dere vært rundt på mange dugnader? For en fin sykkel!På Oslos beste vestkant var dugnaden i startfasen. Mottakelsen var dermed helt topp og kunne gå løs på arbeidet med varm kaffe og boller i magen. Sykkelen ble spesielt godt mottatt av de yngre deltakerne på dugnaden.


I bratte bakker på Ullern var både oppmøtet og arbeidslysten høy. Sykkelen ble ved hjelp av en ivrig deltaker dyttet opp bratte gangveier – helt opp til «kaffebordet» som så ble dekket opp. En velfortjent pause ble tatt og sola tittet frem.


– Hvordan visste dere at vi hadde dugnad nå?


Ses vi til høsten?

Prosjekt «Overraske kunder på dugnad» ble en vellykket og positiv opplevelse for både oss og OBFs kunder. En suksess det frister å gjenta. Med responsen vi mottok, og ikke minst ønsket fra de oppmøtte beboerne vi besøkte, ser vi ingen grunn til ikke å oppfylle deres ønske. Kanskje ses vi til høstens dugnad?bottom of page